Vizsgálat indult a Magyar Iszlám Közösség két intézménye ellen is

"Milliókat követelt az egyházi finanszírozásért cserébe egy szociális szolgáltató cégtől a Magyar Iszlám Közösség vezetése" - írta a Magyar Nemzet vasárnap.

A Magyar Iszlám Közösség komoly szociális ellátórendszert épített ki az elmúlt években. A Gondoskodó Központ palettáján idősotthonok, anyaotthon, fogyatékosellátás és oktatás is szerepel.

A szeretetszolgálat két legfontosabb intézménye a Kelet-magyarországi Szociális Szolgáltató Központ és a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ.

„A korábbi tulajdonos azért társult az iszlám közösséggel, mert így egyházi finanszírozásban részesült, az állami normatíva pedig ezért másfélszeresére nőtt” – írta az MNO, hozzátéve: ebből a pénzből kellett a közösségnek visszaosztani körülbelül négymillió forintot havonta.

A HírTv Célpont c. műsorának birtokába még hangfelvétel is került, amelyen állítólag Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője (címlapfotónkon) és a szolgáltató volt tulajdonosa egyezkedik a pénzről.

Az idősgondozó volt tulajdonosa feljelentést tett bűnszervezetben elkövetett csalás, zsarolás és befolyással üzérkedés miatt. Az ügyben már nyomoz a rendőrség, és az EMMI is vizsgálódik. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.