4,5 milliárdért utazgattak tavaly a magyar állam hivatalos delegációi

politika
2015 január 19., 07:52
comments 57

A menetrendek készítése elméletben komoly tudomány, vastag szakirodalommal. A gyakorlatban a menetrendek az előző évi menetrendek alapján készülnek. A költségvetési tervezés pontosan ugyanígy működik, ezért minden költségvetési szerv tisztában van a gazdálkodás első számú szabályával:

költsd el a rendelkezésre álló összeget, mert ha nem költöd el, a következő évben pont annyival kapsz kevesebbet, mint amennyit megtakarítottál.

Így tehát megállapíthatjuk, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság jól gazdálkodott, mert 2014. novemberéig elköltötte az év végéig az állami utazásokra rendelkezésre álló 8,4 milliárd forintos keret 93,5 százalékát. Még ha ehhez 2014-ben keményen bele is kelllett húzniuk: 2013-hoz képest csaknem másfélszer annyit, 4,5 milliárdot költöttek az állami vezetők utazásaira.

Az állam edig kétéves keretszerződéseket kötött az utazásai szervezésére. Ez most lejárt, és immár négyéves keretszerződés kötésére készülnek. A tárgyalásos eljárásra péntekig lehet jelentkezni. Megéri: az elmúlt két évben a megbízást elnyert hármasból az OTP Travel 5,1 milliárdot, a Weco Travel 1,5 milliárdot, az IBUSZ pedig 1,1 milliárdot szakított. (Via Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.