Újra leleplezte szexista prüdériáját az Instagram

SZEX
2015 január 20., 19:10

Furán viszonyul a női testhez az Instagram, derült ki megint. Most a Sticks and Stones nevű ausztrál magazin járt pórul a Facebookhoz tartozó Instagram kettős mércéjével.

Ezt a képet leszedték, és törölték miatta az egész fiókot, tízezernyi rajongóval együtt:

Ezzel viszont korábban semmi bajuk nem volt:

Ebből is látszik, hogy az Instagramnak konkrét elképzelései vannak arról, hogy milyennek kell lennie egy női testnek, mondta erre az ausztrál magazin igazgatója, Ainsley Hutchence. Ha szőrt látnak ott, ahol szerintük nem kellene, akkor simán kicenzúrázzák a képet, de közben önmagával a szexuális tartalommal semmi bajuk. Arról nem is beszélve, hogy ha férfiakról tettek volna ki bármilyen szőrös képet, azzal semmi gond nem lett volna.

Nem ez az első eset, hogy az Instagram női testet cenzúrázna, csak mert az nem fér bele az uralkodó szexista elképzelésbe.

(Mic.com.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.