Viccnek kicsit durva lenne: Félreverik a harangot, ha jön a rendőr trafizni

Tbg
életmód
2015 január 20., 13:18
comments 97

Terjed a neten egy rossz minőségű, ámde annál viccesebb presbiteri tájékoztató egy település harangozási rendjéről:

tumblr_nifl4ix15N1sk6pi7o1_1280

Ha hinni lehet a papírosnak, egy presbiter (kvázi segédpap) arról tájékoztatja a helyieket, hogy a hatóságok ok nélküli, pusztán a pénzlehúzásról szóló vegzálásai ellen - mint a török és a tatár idején - új harangozási rendet vezetnek be.

Ha a rendőrség trafizik (sutyiban sebességet mér), félreverik a nagyharangokat, majd kongatják a legnagyobb 5 percig, ha az ÁNTSZ jön, akkor csak a kisharangot és így tovább.

A harangozási rendről szóló papíros hitelességéről egyelőre a 444 nem tudott meggyőződni, ha ön többet tud, vagy érintett presbiter, fakabát, köjálos vagy helyi, akkor mindenképpen jelentkezzen még több infóval a MEGIROM@444.HU címre. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.