A 15 százalékos hozam ellenére se kell senkinek az orosz államkötvény

külföld
2015 január 21., 13:01
comments 67

November óta először próbált államkötvényt értékesíteni az orosz pénzügyminisztérium, de az aukció teljes kudarcba fulladt:

a befektetők a felkínált 5 milliárd rubelnyi kötvény 22 százalékára voltak csak vevők.

Annak ellenére fulladt teljes érdektelenségbe az aukció, hogy a kötvényeket már 15,27 százalékos hozammal kínálták, vagyis 507 bázisponttal nagyobbal, mint legutóbb.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az olajár bedölése és a pénzügyi szankciók miatt egyre nagyobb finanszírozási gondokkal küzdő gazdaságot egyáltalán nem tudják kívülről finanszírozni.

És a helyzet még tovább romolhat: az Standard & Poor's hitelminősítő negatív figyelőlistára helyezte az orosz államadósságot, és az elemzők szerint 50 százalék az esélye annak, hogy még ebben a hónapban a bóvli kategóriába sorolják az orosz államadósságot. (Via Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.