Az év emlősévé minősítette az ürgét a kormány

POLITIKA
2015 január 21., 09:40
comments 59

UPDATE: Ezt a hírt helyreigazítottam.

Második alkalommal hirdette meg az év emlőse rendezvénysorozatot a Vadonleső Program keretében a földművelésügyi minisztérium. És ha már meghirdette, ki is választotta az idei év emlősét, ami

a gátak nagy ellensége, a Spermophilus citellus, közkeletű nevén az ürge.

Az ürgék és a magyarok meglepően sokmindenben hasonlítanak. Miként honfoglaló őseink, úgy az ürgék is Európa keleti rövidfüvő pusztáin éltek, Magyarországtól nyugatabbra és északabra már csak szorványban élnek, esetleg mesterségesen visszatelepített állományokban. Ezért aztán ránk hárult az európai ürgepopuláció fennmaradásának hosszútávú biztosítása.

Ennek érdekében a minisztérium kortárs költőket kérne fel, hogy írjanak verseket az ürgéről. De hirdetnek gyerekrajzpályázatot és glosszaíró versenyt is, az évet pedig ürgegála zárja. (Via kormány.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.