Egy éven át miniszteri biztosnak adta ki magát egy fideszes képviselő

POLITIKA
2015 január 21., 08:01
comments 179

Több mint egy évig a sertésprogramért felelős miniszteri biztosként járta az országot a szekszárdi fideszes országgyűlési képviselő, a trafikbotrányban is érintett Horváth István.

Apró hiba, hogy sertésprogramért felelős miniszteri biztosi tisztség nem létezik.

Mentségére legyen mondva, hogy Horváth annyiban joggal hihette magát miniszteri biztosnak, hogy 2013. február 9-én az MTI tudósítása szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a VI. Mangalicafesztiválon felkérte, hogy miniszteri biztosként felügyelje a sertésprogramot.

De kinevezni már nem nevezte ki, sőt, magát a posztot sem hozták létre. Horváthnak viszont a jelek szerint nem szóltak, sőt, szótlanul nézték, hogy a képviselő miniszteri biztosként járjon el. Utólag is csak annyiban korrigáltak, hogy Horváth nem miniszteri biztos, hanem miniszteri "megbízott" volt.

Miniszteri megbízott a vonatkozó törvény szerint nincs.

Horváth tehát egy évig úgy tárgyalt partnereivel, mintha a minisztérium nevében járna el. Találkozóira titkárnő kísérte és úgy tűnt, mintha szolgálati autóval járna. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.