Már elkezdték a paksi körülményekhez igazítani az atomerőmű terveit

POLITIKA
2015 január 21., 13:13
comments 64

Megkezdték hozzáigazítani a paksi helyszín adottságaihoz a felépítendő blokktípus terveit, jelentette be Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős kormánybiztos. Az orosz kivitelező ugyanolyan erőművet építene Pakson, mint amilyet éppen Szentpétervár közelében is épít, de a helyszín adottságai miatt ezt részben módosítani kell.

Példaként a talajviszonyokat említette, amik eltérők, ezért Pakson minden bizonnyal más alapozás kell. De más lesz a hűtés is: Szentpéterváron hűtőtorony épül, Pakson a Duna közelsége miatt friss vizes hűtést terveznek.

És persze az időjárási körülmények is mások Magyarország közepén, mint Oroszország északi részén. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.