Mormotával illusztráltam az év emlőséről szóló hírt :-((

helyreigazítás
2015 január 21., 13:48
photo_camera , Francois Trazzi / Wikimedia Commons

Több pontatlanságot is talált az Év emlőséről beszámoló posztomban Bakó Botond, az év emlősét megválasztó Vadonleső Programtól. Először is azt, hogy

állításommal szemben az ürgét nem a kormány, még csak nem is a földművelésügyi minisztérium, hanem a Vadonleső Program választotta az év emlősének, ráadásul mindezt szakmai szervekkel egyeztetve.

Másodszor azt, hogy

a cikket nem ürge (Spermophilus citellus), hanem mormota (Marmota marmota) képével illusztráltam. [Ezzel amúgy tisztában voltam, csak elfelejtettem feltüntetni :-(]

Harmadrészt a Tanú című filmből idézve az ürgét a gát legnagyobb ellenségének minősítettem, pedig a tudomány ezt az álláspontot már jóval meghaladta:

„Mivel az ürgék száraz, rövidfüvű gyepek lakói, így nem alkotnak jelentősebb egyedszámú kolóniákat a gárakon. A gátakon való »furkálásokért« sokkal inkább a kószapocok vagy régebbi nevén vízipocok (Arvicola terrestris) okolható” – írta Bakó.

A hibákért olvasóink, illetve az érintett állatok és intézmények elnézését kérem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.