Elborult ötlet, vagy a jövő útja a tekerhető kertművelő?

Fenntartható fejlődés
2015 január 21., 11:49
comments 30

Géppel, vagy kézzel? Ezzel a kérdéssel birkózik mindenki, aki a hazai falvak átlagméretű kertjét műveli. Lehet görnyedve, izzadva robotolni, vagy bevetni egy fosszilis tüzelőanyagokat vígan pusztító munkagépet. Középút eddig nem volt, ám ez a házi készítésű, bringa alapokon nyugvó szerkezet ad némi reményt.

A Culticycle prototípusát Tim Cook mutatta be a hasonló, fenntartható földművelési megoldásokat gyűjtő farmhack.net oldalon. Az ötlet pofonegyszerű, olyan feladatok elvégzését szeretnék kiváltani a tanyabringával, amit a belsőégésű motorral szerelt gépek is lassan, alacsony teljesítményleadás mellett végeznek.

link Forrás

Ha esetleg benned felkelt az alkotásvágy, és az "egyszer jó lesz még valamire" fészerben akad elég alkatrész, akkor némi segítség lehet ez a részletes technikai leírás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.