85 ezer dollárért adta el az ellenségeinknek csillámport küldő szolgáltatást a 22 éves kitalálója

káosz
2015 január 22., 19:00
comments 39

A Redditnek köszönhetően nagyon népszerűvé váló ShipYourEnemiesGlitter.com-ról írtunk mi is. A szolgáltatás pofonegyszerűen működik: 8 dollárt befizetve feladhatunk egy borítékot ellenségünk címélre, amiből kinyitásakor rengeteg csillámpor szóródik szét, kitakaríthatatlanul, persze.

photo_camera Kép: SHIPYOURENEMIESGLITTER

Akkor írtuk azt is, hogy 22 éves ausztrál kitalálója sokat panaszkodott, hogy mekkora hülyeség volt az egész ötlet, és hogy túl sok a megrendelés és így túl sok a munka az egésszel, konkrétan hatalmas hibának nevezte a projektjét. Én akkor azt tippeltem, hogy Matthew Carpenter csak panaszkodik, de azért titkon biztos örül a rengeteg megrendelésnek. De nem, azóta kiderült, tényleg elege volt az egészből, nem csak viccből kérlelte az embereket, hogy ne vásároljanak többet tőle.

Carpenter végül felrakta egy online aukciós oldalra az egész cuccot (

)

és végül 345 licit után 85 ezer dollárért, azaz kicsit több mint 23 millió forintért el is adta azt. Figyelembe véve, hogy a honlapot csak tíz nappal korábban hozta létre, ez azért egy sikeres start upnak tűnik.

A vásárló egy ismertebb netes vállalkozó, Peter Boychuk, aki már sok projektbe befektetett. Ígérete szerint első dolga most az lesz, hogy azonnal újraaktiválja az oldalt, és teljesíti annak a közel 10 ezer rendelőnek a kérését, akiknek Carpenternek már nem volt lelkiereje. A csillámpor-küldés amúgy nem rossz üzlet, Carpenter elmondása szerint egy-egy boríték feladása 2 dollár közötti összegbe került, ezért megrendelésenként 6 dollár körüli profit nyerhető ki az üzletből. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.