A városarculatért felelős gazdasági társaságot alapítana Budapest

Budapest
2015 január 24., 11:28
photo_camera Tarlós István és Szalay-Bobrovniczky Alexandra. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Napi.hu írta meg, hogy Budapest arculatának formálására új fővárosi céget alapítanának, ami

  • marketinggel,
  • programszervezéssel,
  • pr- és lobbitevékenységgel,
  • és "humán erőforrások építésével" foglalkozna

Az új cég kidomborítaná a főváros páratlan értékeit és egyedi karakterisztikáját.

Ki. Domborítanak. Idéznék az előterjesztésből:

„Budapest közösségi kezdeményezéseinek felkarolására,

a fővárosi fejlesztések elősegítésére,

és ezáltal a városarculat kiépítésére és tartalommal való megtöltésére,

az innovációs potenciálok kihasználására szükséges egy új szervezet”

Az előterjesztő az a Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes, akinek a férje a Századvég többségi tulajdonosa. A kormányzati körökben roppantmód kedvelt kommunikációs cég éppen alkalmasnak tűnik erre a feladatra. Hogy mennyibe fog mindez kerülni, azt még nem tudjuk, mert csak a költségvetés elfogadása után lesznek meg a részletek.

Zárásképp még egy agyzsibbasztó idézet:

„az arculatfejlesztés akkor lehet sikeres, ha az újonnan létrejövő saját cégen keresztül a fővárosi önkormányzat a már meglévő adottságok figyelembe vételével és megőrzésével egyidőben kiaknázza az új lehetőségeket is. ”

Update: Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Századvégtől. Tájékoztatásuk szerint helytelenül állítjuk, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Századvég tulajdonosa. Valójában ő a Századvég Gazdaságkutató Zrt többségi tulajdonosa.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.