Sikerült visszafőzni egy tojást. Ennek ugyan semmi értelme, de mégis ez sikerült egy amerikai és egy ausztrál egyetem kutatóinak.
A University of California, Irvine és az ausztrál Flinders University tudósai a világon először megoldották, hogy a főtt tojás újra nyers legyen. Ehhez nem kellett mást tenni, mint a magas hőmérséklet miatt összetapadt fehérjéket (ami miatt takonyszerűből fehér lesz a tojás fehérje) újra elválasztani egymástól. Ezt főleg karbamid hozzáadásával érték el, ami egyébként az emberi vizelet egyik fő alkotóeleme.
Az eljárás célja nem a véletlenül megfőzött tojások visszacsinálása, hanem a proteinek viselkedésének jobb megértése. A kutatásban résztvevő tudósok főleg a rákkutatásban és biokémiai területeken látnak fantáziát a most felfedezett módszerben.
(ChemBioChem, Newsweek, CNBC)
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.