Hihetetlen olcsó az akciós SSD a Józsefvárosban

Tbg
üzlet
2015 január 26., 06:15
comments 339

Egy elég jónak ígérkező dealt kötött olvasónk pénteken a Józsefvárosban: az utcán egy fiatalembertől vásárolt SSD-t (szilárdtest-meghajtót, a vincseszter legújabb formája). Nem is kellett alkudnia, a kezdő, 30 ezer forintos ár magától lement 17 ezerre.

A csomagolás ugyanis tökéletesnek mutatkozott:

"Zárt "gyári" zacskóban, tényleg olyan mint az igazi, légmentes, még samsungos garanciamatrica is van rajta"

photo_camera Mintha igazi volna

Aztán amikor otthon kibontotta a csomagot, feltűnt neki, hogy a vásárolt adattároló eszközzel valami nem stimmel.

photo_camera ATA-csatlakozó. Régi, poros gépházakban még találni ilyet.

Aztán az is feltűnő volt, hogy a csavarok helye sem ott van, ahol az ilyen eszközökön van, míg végül némi tapogatás után kiderült, az egész nem más csupán, mint egy darab műanyag, esetleg fa.

Olvasónk képeket is küldött, és valóban - azon túl, hogy a fekete piacon vásárolta - nem tűnik gagyinak.

"Úgy érzem, valami profi készitmény, efféle átverésre gyártva, a súlya is stimmel."

- írta.

photo_camera Hátlapcímke is van, hiába, a digitális menyországban már mindent lehet hamisítani.

Azt is készséggel elárulta, miért vásárol egyáltalán valaki ilyen high-tech eszközt a 32-esek terén:

"Miért veszek ilyet? Naiv vagyok. Nyilván sejtettem, hogy lopott. Vagyis azt hittem, hogy lopott. Még gondokoztam is rajta, hogy feljelentsem-e, utánamenjek, ha a szám alapján lehet. Az erkölcsi kérdésen, hogy lopott termék vásárlásával a tolvajokat támogatom... ezen gondolkodtam közben. Helyette szép leckét kaptam. Szerencsére most épp nem olyan nagy dolog ez a 17 000 forint."

Az eladó egyébként Lakatos Lászlóként mutatkozott be, ami feltehetően kamu név volt, és olvasónk tudta, hogy a fekete piacon vásárol, de arra nem gondolt, hogy  nem csak, hogy nem a boltból van, hanem még csak nem is szajré a szajré.

Hát így tessék feketén SSD-t vásárolni a 32-esek terén.

Hasonló történetet kettőt ismerek: egy volt kollégám vásárolt iPhone 5-öst egy parkolóban akkor, amikor még nem is volt a piacon iPhone 5.

Erre a történetre pedig talán mindenki emlékszik: a tabletkorszak hajnalán még sokkal könnyebb volt eladni 180 dollárért egy iPadet - fából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.