Hány fideszes polgármester kell egy színház felügyeletéhez?

politika
2015 január 28., 15:49
comments 39

A vs.hu szerezte meg a fővárosi cégek igazgatótanácsának és felügyelőbizottságának új névsorát. Semmi meglepő nincs ezekben, politikai szélkakasok, az apróért is lehajoló fideszesek és közéleti dinoszauruszok fognak a jövőben is tüsténkedni a főváros ügyei körül.

A teljes lista a lap cikkében olvasható, mi csak pár kedvenc megbízottunkat emelnénk ki.

  • Egyrészt Gréczy Zsoltot, az orbáni rendszer kérlelhetetlen kritikusát, a DK öklét, aki a jövőben a Főtáv Komfort Épületenergetikai Kft. felügyelő bizottságában vállal majd némi szerepet, havi 80 ezer forintért. Tippre belülről fogja bomlasztani az államot.
  • Legutóbb szintén a DK-ban bukkant fel a gyakorlatilag a teljes hazai politikai horizontot megjáró Kerék-Bárczy Szabolcs, aki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) felügyelő bizottságának tagja lett, havi 120 ezer forintért.
  • A kedvenc kinevezésünk három fideszes nagyágyúhoz, Láng Zsolt II. kerületi, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármesterekhez és Gulyás Gergely képviselőhöz köthető. Ők hárman a színházat működtető Thália Nonprofit Kft. felügyelő bizottságába kerültek be. Gulyás elnökként 100 ezret kap majd ezért havonta, Kocsis és Láng 80-80 ezret.
  • Újra felbukkant Kosztolányi Dénes neve is. A megfigyelési botrányt vizsgáló parlamenti bizottság egykori vezetőjére tuti egyikünk se gondolt már egy jóideje, most kiderült, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. felügyelő bizottságába került bele, havi 350 ezerért.
  • Végül még Nógrádi György felbukkanását emelnénk ki. A sajtót állandóan biztonságpolitikai szakértőként körbeturnézó Nógrádi a Fővárosi Biztonsági Iroda Kft. fb-tagja lesz, havi 150 ezer forintért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.