Különleges, inkább mély érzelmekkel, mint mélyebb gondolatokkal teli emberi kapcsolatok Magyarországon

bűnügy
2015 január 28., 10:06
comments 28

Két szerelem és telefonok története.

1.

Ismerjék meg az első pár férfi tagját, 21 éves, egy ipari üzemben dolgozik Miskolcon. Nem kedveli a munkahelyét, vagy a munkát, legalábbis előfordul, hogy nincs kedve bemenni. Így történt ezt 2014. július 9-én. Dél körül járt az idő, emberünk a munkahelye helyett egy telefonfülkébe ment be, tárcsázta a 112-öt, és bejelentette, hogy a gyárban bomba van elrejtve. A rendőrség tizenegy autóval és több mint húsz emberrel vonult a helyszínre. Órákig keresgéltek, ezen idő alatt a termelést le kellett állítani, a gyárat ki kellett üríteni. Pár nappal később aztán a délutáni műszak várta volna a férfit. Már nem is ő maga telefonált, hanem a 17 éves élettársát kérte meg, hogy hívja a 112-öt. A menet a megszokott, a rendőrség a késői órák ellenére tíz autóval kimegy a helyszínre, huszonnégy rendőr kereste a robbanószerkezetet. Ismét leállt órákra a termelés, ehhez jött még a rendőrség állítólag milliós költsége.

Az ügyészség szerint a 2013-ban Miskolcon szolgálatba állított segélyhívó központ hívásfogadó rendszere buktatta le. Vagyis ezek szerint otthonról mehetett a másik telefon. A férfival szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette valamint, mert fiatalkorú élettársát is bűncselekményre bírta rá, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, a nővel szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség. A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

2.

A másik párnál nem négy, hanem negyven év volt a korkülönbség, a férfi javára. Kapcsolatuk régóta tartott, amit "környezetük ellenzése és a gyermekvédelmi hatóságok fellépése ellenére fenn akarták tartani, ezért elhatározták, hogy külföldre szöknek".

A terv: autó szereznek és irány a külföld!

A megvalósítás: 2014. október 29-én a késő délelőtti órákban Nagykanizsán a férfi egy parkolóban odalépett egy nőhöz, aki éppen az autójába akart beszállni. Egy gáz-riasztó fegyver volt nála, azt a nő testéhez szorította, aztán egyszerűen benyomta az asszonyt az autóba. A férfi a kormány mögé ült, elvette az anyósülésre tuszakolt nőtől a slusszkulcsot, fiatal párja pedig beült hátra, és megkapta a fegyvert is, hogy azt tartsa a nőre. 

A férfi el akarta venni az ijedt asszony mobiltelefonját is, hogy ne tudja felhívni a rendőröket. De a nő azzal rázta le a próbálkozást, hogy nincs mobilja. Ekkor a forgalmit követelte a férfi, de arra is volt jó kifogása a nőnek, hogy miért nem adja oda. Elindultak, a férfi beavatta a tervükbe az asszonyt,  elmondta, hogy csak az autójára van szükségük a külföldre szükéshez, és a Camping úton meg is állította a kocsit, hogy miután elvette a nő táskáját, kitegye őt. Csakhogy az autójáról egyáltalán nem akart lemondani az asszony, előbb kirántotta a slusszkulcsotm majd némi dulakodás után a táskáját is visszaszerezte, aztán elmenekülés közben felhívta a - természetesen nála lévő mobilról - a rendőrséget. Az idősebb férfi és a fiatal lány nem jutott el a határig, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat ellenük. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.