Különleges, inkább mély érzelmekkel, mint mélyebb gondolatokkal teli emberi kapcsolatok Magyarországon

Két szerelem és telefonok története.

1.

Ismerjék meg az első pár férfi tagját, 21 éves, egy ipari üzemben dolgozik Miskolcon. Nem kedveli a munkahelyét, vagy a munkát, legalábbis előfordul, hogy nincs kedve bemenni. Így történt ezt 2014. július 9-én. Dél körül járt az idő, emberünk a munkahelye helyett egy telefonfülkébe ment be, tárcsázta a 112-öt, és bejelentette, hogy a gyárban bomba van elrejtve. A rendőrség tizenegy autóval és több mint húsz emberrel vonult a helyszínre. Órákig keresgéltek, ezen idő alatt a termelést le kellett állítani, a gyárat ki kellett üríteni. Pár nappal később aztán a délutáni műszak várta volna a férfit. Már nem is ő maga telefonált, hanem a 17 éves élettársát kérte meg, hogy hívja a 112-öt. A menet a megszokott, a rendőrség a késői órák ellenére tíz autóval kimegy a helyszínre, huszonnégy rendőr kereste a robbanószerkezetet. Ismét leállt órákra a termelés, ehhez jött még a rendőrség állítólag milliós költsége.

Az ügyészség szerint a 2013-ban Miskolcon szolgálatba állított segélyhívó központ hívásfogadó rendszere buktatta le. Vagyis ezek szerint otthonról mehetett a másik telefon. A férfival szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette valamint, mert fiatalkorú élettársát is bűncselekményre bírta rá, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, a nővel szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség. A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

2.

A másik párnál nem négy, hanem negyven év volt a korkülönbség, a férfi javára. Kapcsolatuk régóta tartott, amit "környezetük ellenzése és a gyermekvédelmi hatóságok fellépése ellenére fenn akarták tartani, ezért elhatározták, hogy külföldre szöknek".

A terv: autó szereznek és irány a külföld!

A megvalósítás: 2014. október 29-én a késő délelőtti órákban Nagykanizsán a férfi egy parkolóban odalépett egy nőhöz, aki éppen az autójába akart beszállni. Egy gáz-riasztó fegyver volt nála, azt a nő testéhez szorította, aztán egyszerűen benyomta az asszonyt az autóba. A férfi a kormány mögé ült, elvette az anyósülésre tuszakolt nőtől a slusszkulcsot, fiatal párja pedig beült hátra, és megkapta a fegyvert is, hogy azt tartsa a nőre. 

A férfi el akarta venni az ijedt asszony mobiltelefonját is, hogy ne tudja felhívni a rendőröket. De a nő azzal rázta le a próbálkozást, hogy nincs mobilja. Ekkor a forgalmit követelte a férfi, de arra is volt jó kifogása a nőnek, hogy miért nem adja oda. Elindultak, a férfi beavatta a tervükbe az asszonyt,  elmondta, hogy csak az autójára van szükségük a külföldre szükéshez, és a Camping úton meg is állította a kocsit, hogy miután elvette a nő táskáját, kitegye őt. Csakhogy az autójáról egyáltalán nem akart lemondani az asszony, előbb kirántotta a slusszkulcsotm majd némi dulakodás után a táskáját is visszaszerezte, aztán elmenekülés közben felhívta a - természetesen nála lévő mobilról - a rendőrséget. Az idősebb férfi és a fiatal lány nem jutott el a határig, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat ellenük. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.