Megsemmisítették a vasárnapi pilisi választás eredményét

politika
2015 január 29., 18:16
comments 147

A helyi választási bizottság szerint csalással nyerte meg a vasárnapi időközi választást Pilisben az MSZP jelöltje, Marsovszki István. Marsovszki 175 szavazatot kapott, míg fideszes riválisa, Török Mária Anna 99-et.

A két jelölt az őszi önkormányzati választáson döntetlenre végzett, ezért is kellett megismételni a választást.

A vasárnapi szavazás után a Pilisi Vállalkozások Egyesülete és egy magánszemély nyújtott be irásos nyilatkozatokkal, fényképekkel és hangfelvételekkel kiegészített panaszt. Eszerint Marsovszki és a helyi szocialisták "megvették" a szavazatokat, zsák krumplit és kétezer forintot kínáltak a szavazóknak, akiket szervezetten buszoztattak is.

Azt is kifogásolták, hogy Marsovszki első havi tiszteletdíját a helyi roma önkormányzatnak ajánlotta fel.

A helyi választási bizottság szerint Marsovszki ezzel valóban bevolyásolta a választás eredményét, amit emiatt megsemmisítettek.

Az MSZP Pest megyei szervezete visszautasította, hogy törvénytelenséget követtek volna el és jelezte, hogy megfellebbezi a bizottság határozatát. Az MSZP megyei elnöke, Pinczehelyi Tamás szerint a panaszt benyújtó magánszemély valójában az egyik rivális jelölt, Lengyel Gábor volt, aki a Pilisi Vállalkozások Egyesületének támogatásával indult, bár a Jobbik tagja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.