Megsemmisítették a vasárnapi pilisi választás eredményét

2015 január 29., csütörtök 18:16
147

A helyi választási bizottság szerint csalással nyerte meg a vasárnapi időközi választást Pilisben az MSZP jelöltje, Marsovszki István. Marsovszki 175 szavazatot kapott, míg fideszes riválisa, Török Mária Anna 99-et.

A két jelölt az őszi önkormányzati választáson döntetlenre végzett, ezért is kellett megismételni a választást.

A vasárnapi szavazás után a Pilisi Vállalkozások Egyesülete és egy magánszemély nyújtott be irásos nyilatkozatokkal, fényképekkel és hangfelvételekkel kiegészített panaszt. Eszerint Marsovszki és a helyi szocialisták "megvették" a szavazatokat, zsák krumplit és kétezer forintot kínáltak a szavazóknak, akiket szervezetten buszoztattak is.

Azt is kifogásolták, hogy Marsovszki első havi tiszteletdíját a helyi roma önkormányzatnak ajánlotta fel.

A helyi választási bizottság szerint Marsovszki ezzel valóban bevolyásolta a választás eredményét, amit emiatt megsemmisítettek.

Az MSZP Pest megyei szervezete visszautasította, hogy törvénytelenséget követtek volna el és jelezte, hogy megfellebbezi a bizottság határozatát. Az MSZP megyei elnöke, Pinczehelyi Tamás szerint a panaszt benyújtó magánszemély valójában az egyik rivális jelölt, Lengyel Gábor volt, aki a Pilisi Vállalkozások Egyesületének támogatásával indult, bár a Jobbik tagja. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt