Orbán Viktor ragaszkodik a reklámadó-bevételhez

POLITIKA
2015 január 29., 19:54
comments 156

Jövő héten tartja évadnyitó frakcióülését a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, ennek apropóján a sajtóval egészen ritkán szóba álló Orbán Viktor háttérbeszélgetést tartott, mint arról a HVG-ből értesülhettem. Az ezen elhangzottak szerint a február 4-6-i frakcióülésen az oktatási és egészségügyi rendszer évente megigért átalakításán kívül a reklámadó is szóba jöhet.

Az a reklámadó, ami az RTL és a kormány közti egyeztetéseknek a fő témája. Ezekről az egyeztetésekről Orbán azt mondta, hogy

  1. külföldi nyomásra kezdődtek;
  2. de nem a kormány, hanem az RTL kezdeményezett.

Hogy ez mit jelent, arra egyelőre csak keresem a választ. Azt csak nem, hogy külföldi kormányok nyomást gyakoroltak az RTL-re, hogy állapodjon meg a magyar kormánnyal.

Na de ez még nem minden. Orbán azt is mondta, hogy a tárgyalásokon még nem dőlt el semmi, mert a frakciónak kell majd döntenie a kérdésben. A döntést megkönnyítendő határozottan kijelentette, hogy

a maga részéről ragaszkodik a reklámadóból tervezett 7-10 milliárd forintos bevételhez.

(Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.