Letarolta a netet az új kihívás, végleg rappernemzet lettünk

Popkult
2015 január 30., 07:08
comments 81

Most már tényként kezelhetjük, hogy Magyarország a tízmillió rapper hazája. Decemberben letarolta a Youtube magyar szegletét a rappelős kihívás, aminek pofonegyszerűek a szabályai, annál nehezebb jól abszolválni. A kihívottaknak írniuk kell egy 32 soros számot, azaz 16 rímpárt, és egybe le kell tolni kamerába minden vágás, utómunka, masterelés nélkül majd, ha ez sikerült, ki kell hívni négy másik mc-t, akiknek 72 órája van a produkció előállítására, különben nem realtrill rapperek többé, hanem csigiri csírák.

A neten már sok ehhez hasonló vírus söpört végig. Volt fahéjas kihívás, amikor fahéjat kellett enni, tejes kihívás, mikor rengeteg tejet kellett meginni, és volt a politikusok között is népszerű Ice Bucket Challenge, amiben Falus Ferenc alakított igazán emlékezeteset. A Hot16 Challenge azért is különleges, mert ez eddig csak Lengyelországban és Magyarországon terjedt el.

A vírust Lengyelországból Nick Name nevű rapper hozta be Magyarországra, akit egy lengyel rapper barátja hívott ki. Nick Name kihívottjai Busa Pista, Mikee Mykanic, Stayt és Trixe voltak. Így terjedt megállíthatatlanul tovább a vírus. Mostanra már mindenki készített Hot 16-ot.

Min-den-ki! Rapperek, humoristák, vloggerek, slammerek

Siska FinuccsiBobakrome, Tirpa, Dopeman, Saiid, Busta, Young G, Wanted, a fotós Eder SP Krisztilyán, a humorista Kiss Ádám, Herby a Youtube királya, Cetli, Suppah, végtelen a sor.

Ilyen egy nagyon pörgős lengyel rapper, bizonyos KaeRZeT Forró 16-osa:

És itt vannak a legjobb magyarok:

Bassza meg minden manager, mint 86-ban a Challenger

Funktasztikus, akinek ez a szabad, natúr, de fullasztó vakerolás nagyon megy, mert valószínűleg neki pörög a legjobban a nyelve a magyar mc-k között. Nem pukkad ki a 12. sor környékén, nincs szükség effektekre, hogy legyen valami egyedi karaktere a hangjának, ráhasal a flowra, és iszonyatos sebességgel löki.

Gusztusosan kövér, nem tudom, megismertél-e. Én vagyok Krisztus utolsó Mekis sertése

Závada Péter, Akkezdet Phiaiból az egész jelenségből, meg a magyar rapszcénából úgy általában űz gúnyt Hot16-osával. De azért szekálás közben elég cukin zavarban is van. A háttérben megy a tévé, benne Bogár László, a rothschildfaló közgazdász magyaráz, ami bármilyen produkciónak csak emelni tud a színvonalán. A végén Závada többek között Habony Árpádot is kihívja egy Hot 16-ra. A talpig Gucciba mártott konzervatív Geszti Péter még nem reagált a felhívásra, de gondolom, aki megszülte a rezsicsökkentést, annak pár kínrím meg sem kottyan.

Ha látnál belepisilve a hóba egyetlen nevet. Hát Kemény Zsófi vagyok, és nekem még sosem mondtak nemet

Végül következzen a népszerű slammer, Kemény Zsófi, aki most nem talált rá a ritmusra. De van a számban Gyurcsány, meg Orbán, meg bazmeg, szóval mindenképpen érdemes meghallgatni.

Persze a Youtube feneketlen tengerében bőven nem Keményé a leggyengébb produkció. Ha igazán nagy mellélövésre vágyik, amitől elakad a szava, akkor ezt tudjuk ajánlani!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.