Elhagyják a menekültek a győri vasútállomást

politika
2015 február 02., 15:08
comments 304

kijonnek4

Hét órás patthelyzet után átmenetileg megoldódni látszik a győri vasútállomáson feltartóztatott kb. 250 koszovói és albán menekült helyzete:

a Bécsbe tartó Railjetről leszállított menekültek elhagyták a pályaudvar váróját.

A rendőrök a megyei rendőrkapitányság határrendészeti osztályára viszik őket, ahol szabálysértés miatt állítják elő mindannyiukat. Kocsis Tünde, a megyei kapitányság szóvivője szerint a családosokat regisztrálják és Debrecenbe, a befogadóállomásra szállítják. Az egyedülállók ellen idegenrendészeti eljárás indul. Mindegyikük nyilatkozhat, hogy folyamodik-e menekültsátuszért, jelentették tudósítóink a helyszínről.

kijonnek3

A Kisalföld helyszíni beszámolója szerint a menekülteket 15-25 fős csoportokban viszik el a pályaudvarról. "Megdöbbentő, hogy milyen sok gyerek van" - írja a lap. A tudósításuk szerint minden második menekült kiskorú, ami magyarázhatja, hogy miért álltak ellen olyan elkeseredetten a szüleik a magyar hatóságoknak:

a menekültek egy ideig a felkínált vizet és ételt sem fogadták el, többen rosszul is lettek emiatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.