Ez lett a netadó helyett: elindult az internetes konzultáció

INTERNET
2015 február 03., 14:32
comments 402

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, egyben az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos még januárben azt mondta, hogy január közepén vagy végén elindul az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapja.

Végül ma délután indult el az internetkon.hu, aminek egyelőre nem látjuk a gyakorlati hasznát, de az igaz, hogy európai dizájnja van. (Szintén elindult az oldal Facebook-oldala.) A kormány azt írja, hogy az oldal célja:

„hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra.”

Az oldalon egyelőre konkrét elképzelések nincsenek, viszont március 26-ig lehet beküldeni kérdéseket „fogyasztóvédelem”, „versenyképesség és innováció”, illetve „internet szabadsága és netsemlegesség” témában. Hogy utána mi lesz, az nem világos.

A főoldalon Seszták Miklós fejlesztési miniszter képe fogad azzal a hírrel, hogy „Kína piacvezető távközlési informatikai szoftverfejlesztője, az AsiaInfo Törökbálinton nyitja meg európai támogatóközpontját, a Telenor székházában”.

Januári hírek szerint az internetes konzultációban Deutsch Tamásék együttműködő partnere az MTVA.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.