Vackor, a délvidéki csodakutya meghódítja a világot

cukiság
2015 február 03., 07:08

Vackort és a három kistestvérét egy éve találták meg határon túli magyarok a szerbiai Szabadkán, egy elhagyatott ház udvarában. Hideg volt, az anyukájuk pedig nagyon legyengült, szinte már feladta a harcot, amikor látta, hogy enni és inni visznek nekik. Szerencsére szerencsésen alakult a történetük: az anyuka végül 14 injekciót kapott, felépült, és a kölykeivel együtt új gazdikra és otthonra talált.

Az egyik kölyök, Vackor különösen jól elvan: otthon unalmas konyhamalac, az utcán viszont éhenkórász fenevad. „Származásához méltón lebratyizik az összes kóborkutyával, és nem riad vissza a nála kétszer nagyobbaktól sem” – mondta Tóth Tamás, Vackor képviselője, aki azt is elárulta róla, hogy:

„Egyébként »sándori« kutya, így nevezik a külvárost ahol találtuk. Ott meg csak igazi fenegyerekek laknak :)”

Vackor, aki bármikor képes teljesen elveszett, bánatos képet vágni, saját blogot vezet (lapetitevackor.tumblr.com), és már az egyik vezető cukiságblog, a Bored Panda is felfigyelt rá: eddig 19 ezren lájkolták a Vackorról szóló cikket.

link Forrás

A kis nőstény kutya mostanra megnőtt, de még mindig nagyon játékos. Néha felutazik Budapestre is, csak még fél a villamoson meg a metrón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.