Folyóba zuhant egy tajvani repülőgép

baleset
2015 február 4., 5:18
comments 109

Tajpejben zuhant a folyóba egy utasszállító repülőgép szerdán, a balesetben kilencen haltak meg, 18-an megsérültek, 58-an voltak a fedélzeten.

A baleset a tajvani fővárosban történt tíz perccel azután, hogy a gép felszállt. Az utasszállító egy légcsavaros ATR-72 típusú repülő, a TransAsia üzemeltette, a járat száma: GE235.

A balesetet rögzítette egy autójával arra haladó sofőr műszerfalra szerelt kamerája. A felvételen látszik, hogy a gép szárnya belecsap egy haladó járműbe, talán buszba is.

photo_camera (MTI/AP/Wally Santana)

A fedélzeten kínai turisták utaztak, a baleset oka egyelőre nem ismert. A gép egy folyóba zuhant, onnan tudták kimenteni a túlélőket.

Utoljára TransAsia utasszállító gépe, ugyancsak egy ATR-72 fél éve zuhant le, 48 ember halálát okozva. (NBC/Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt