Juhász Péter szerint semmisek a Belváros kedvezményes ingatlaneladásai (Sőt!)

Tbg
POLITIKA
2015 február 04., 08:52
comments 218

Az Együtt politikusa, az V. kerület ellenzéki képviselője szerint az alkotmány és a nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezései szerint a Belváros nem is adhatta volna el kedvezméyesen, versenyeztetés nélkül azt a rengeteg, köztulajdonban álló ingatlant, amivel a jelek szerint a csókosok gazdagodtak.

Az alaptörvény ugyanis azt mondja a nemzeti vagyonról:

"(...) nem lehet kedvezményt adni, csak azokban az esetekben, amiket törvényben határoznak meg"

Márpedig egy önkormnyzat nem hozhat törvényt Juhász szerint.

A nemzeti vagyonról szóló törvényben pedig ezt találni:

„Törvényben, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyon tekintetében törvényben vagy a helyi önkormányzat rendeletében meghatározott értékhatár feletti nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni - ha törvény kivételt nem tesz - csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet."

Juhász szerint tehát versenyeztetni kellett volna legalább az előbb bérbeadott, majd kedvezményesen eladott rengeteg belvárosi ingatlant. Minderről Facebook-oldalán írt, illetve beszélt erről Baló Györgynek, aki újabban ismét műsort vezet. (Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.