Több ezer macskát áshattak el élve Vietnamban

Tbg
ÁLLAT
2015 február 04., 07:59
comments 106

Múlt héten járta be a világsajtót a hír, miszerint 3,5 fél tonnányi, Kínából csempészett macskát fogtak el Vietnamban. Az állatokat a húsuk miatt csempészhették a délkelet-ázsiai országba, mindkét helyett illegális a macskahússal való kereskedelem.

photo_camera AFP PHOTO

Az ACPA nevű pánázsiai állatvédő szervezett most közelményben tudatta, az állatokat felthetően élve eltemették a vietnami hatóságok.

Ezt erősítette meg egy, az AFP-nek nyilatkozó vietnami rendőrtiszt is, aki szerint a macskákkal úgy bántak, mint a csempészárukkal szokás: a bambuszketrecbe zárt állatokat eltemették a Dong Da körzetben.

Ennyi állatot - több ezerről lévén szó - nem is tudtak volna kezelni, a többségük már félholt volt, egy részük pedig elhunyt. Vietnamban ugyan tiltva van a macskák fogyasztása, a feketepiacon azért még megtalálható a macskák húsa.

A macskák ügyében petíció is indult, az ACPA pedig igyekezett megtudni, hogy mi lesz a sorsa az állatoknak, ám ezt a hatóságok megtagadták.

Vietnamban tilos a macskahús fogyasztása, miközben a macskatartást igyekeznek bátorítani a patkánypopuláció visszaszorítása érdekében. (BI/News.Net/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.