Botrány botrány hátán a CS:GO-ban

Még el sem csitult a Counter-strike: Global Offensive körüli csalások keltette háborgás,máris itt az újabb balhé: a Daily Dot újságírója, Richard Lewis felfedte az esporttörténelem eddigi egyik legnagyobb bundabotrányát. Lewisnak megdönthetetlen bizonyítékai vannak arról, hogy egyes csapatok szándékosan elveszítettek meccseket, és ebből egyes, a játékosokhoz köthető fogadók egészen komoly, több ezer dolláros haszonra tettek szert.

csgo1

Erős a gyanú, hogy a botrányban érintett egyik csapat, az amerikai iBUYPOWER eladta a nála jóval esélytelenebb NetcodeGuides.com-mal vívott egyik meccsét, és a csalás nyertese, Duc "cud" Pham, korábban maga is profi játékos, tízezer dollárt zsebelt be úgy, hogy a lehető legnagyobb tétekben különböző accountokon a biztos vesztesre szavazott. Aki persze aztán győzött.

Nem sokkal később a francia Epsilon csapata is bevallotta, hogy tavaly ősszel szándékosan veszített el egy meccset, és kiderült, hogy a MGry és az Amnesia tagjai is tettek téteket a saját meccseik eredményére úgy, hogy egészen véletlenül eltalálták az eredményt.

A Valve minden ügyben vizsgálódik, és a csalók között van, akit már el is tiltottak a profi versenyzéstől, de a sorozatos botrányok miatt sokan bojkottálják a CS:GO-t, és nem hajlandók visszatérni, amíg nem rendeződik megnyugtatóan a helyzet.