Simicska: Jöhet a totális médiaháború

2015 február 5., csütörtök 21:11
451

Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót

- nyilatkozta a Népszavának Simicska Lajos oligarcha, médiatulajdonos, Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársa és jóbarátja.

A többek közt a Hír TV-t, a Magyar Nemzetet, a Metropolt, a Class FM-et és a Heti Választ is befolyási övezetében tudó Simicska azok után szólalt meg, hogy kiderült, a Fidesz támogatja Lázár János al-miniszterelnök javaslatát a reklámadó csökkentéséről.

Az ügyben nyilatozó Rogán Antal szerint Lázár arról tájékoztatta mezőkövesdi dzsemboriján a kormánypárti frakciót, hogy

“az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani a magyar kormány ellen, amennyiben a reklámadóval kapcsolatban nem változtat”.

A döntés, ami a korábban 40 százalékos adóval sújtott RTL-nek jó, a magyar média maradékának, így Simicska érdekeltségeinek is rossz lehet, hiszen ezek egy részének a törvény jelenlegi állapotában egyáltalán nem kellene reklámadót fizetnie. A Népszava számításai szerint Simicska birodalmának ez az 5 százalékos adó megötszörözné a fizetési kötelezettségeit.

Simicska a Népszava szerint konkrétan most azt mondta, hogy

“az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt