Kívülállóként ír a Simicska - Orbán háborúról az új Magyar Nemzet

2015 február 7., szombat 5:36
193

MNOCimlap

Semleges hangú hírösszefoglalót közöl a Magyar Nemzet a gecigate-ről. A címlapon a változás csak annyiban látszik, hogy D. Horváth Gábor a lap főszerkesztője. Simicska Lajos szerint Orbán Viktornak csak a lojális média kell, totális médiaháborút akar és nem az adófizetés, hanem a kiszámíthatatlanság zavarja:

„Mi lesz akkor, ha Orbán Viktor egyszer csak megvakarja a fejét, és kitalálja, hogy a duplájára emeli a kulcsot? Orbán kudarcot vallott az RTL Klubbal szemben a médiaadóval, de ennek beismerése helyett ragaszkodik az ötlethez és a várt bevételhez, így szétteríti a terhet a médiapiac kisebb szereplői között.”

Széles Gábor lapja, a Magyar Hírlap a főszerkesztők frissen meglelt lelkiismeretét dicséri. A címlap szerint

Nemet mondtak az ellenzékiségre Simicska Lajos médiacég-vezetői

A Népszava főszerkesztője, Németh Péter nem lacafacázik,

Geci

címmel közölt véleménycikket. Szerinte

„ez a háború már teljesen irracionális körbe érkezett. Vagy komolyan kell vennünk, hogy a mai Magyarországon, a Fidesz rezsimben egyáltalán nem kizárható, hogy egyes szereplők nem pusztán egzisztenciálisan – erre volt már eddig is példa – hanem fizikailag is leszámoljanak egymással?”

A Népszabadság szerkesztői cikke mindenkit alaposan lehord. Szerintük tisztességes polgári viszonyok között olyan sincs, hogy a reklámadót egyetlen társaságra vetünk ki, olyan sincs, hogy utána egy titkos alku miatt az egészet szétterítjük a teljes szakmára, és olyan sincs, hogy egy addig kormányközeli oligarcha egyszer csak elkezd beleszólni az általa birtokolt újságok tartalmába.

„Médiatulajdonos nem dönthet tartalmakról. Tilos. Még a fenyegetések szintjén is. A nálunk érvényes etikai kódexek szerint is így van. Nem remélhetjük, hogy nem teszi meg mégis. Ezen nem változtat az sem, hogy elmenekültek médiájának vezetői. Merre forduljunk, ha ezt nem akarjuk látni? Arra, ahol az állam által uralt tévéknél lenne majd helyük a lázadóknak?”

A Blikk most sem mulasztja el, hogy a főszereplők életkorát zárójelben ne közölje.

„Rátámadt Orbán Viktorra (51) az egyik legbefolyásosabb kormányközeli vállalkozó. Simicska Lajos (55), aki a Közgépen keresztül százmil­liárdos állami beruházásokat nyert, s rengeteg állami földet is kapott bérbe, minősíthetetlen szavakkal illette a miniszterelnököt. Orbán egy g.ci.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt