Most dobod be a bringát az árokba a PB-palackkal: így kaserolják magukat a pénzszivattyú vezetői!

gazdaság
2015 február 08., 14:50
comments 220

A túlpörgetett korporétbullshit még akkor is vicces, ha egyébként piacon sikeres, komoly cégek nyomják, hát még, amikor egy állami előzékenységek, suskusok révén létrejött gázkereskedő, amelyik kábé egy félméteres csőszakasz egyik oldalán megveszi a gázt, a másik oldalán eladja drágábban, és tízmilliárdokat kasszíroz, gyanúsan politikaközeli tulajdonosai nagy örömére.

Az itt következő videóetűd olyan, mintha a Monty Python Flying Circus valamelyik szkeccse lenne. (Egy kicsit persze a Dirty Hungarian Phrasebook.) A készítők nagyon igyekeztek, belezsúfoltak minden verbális és vizuális közhelyet, amit egy "nagyon profinak akarunk látszani" osztályú, béna vállalati videóba illik: szépen bevilágított, mosolygós beszélő fejek, látványos légifelvételek, animációk, térképek, Szabadság-szobor, a csapatmunkát megjelenítő evezősök, szorgos méhecskék.

A szöveget pedig alighanem egy akciós bullshitgenerátorral írták. Ilyenek vannak benne:

"MET is a true gamechanger engaged  in product and business development..."

Vagy:

"At the end of the day, always people make the difference..."

Pláne:

"MET is proud to have proven track record of excellent financial and operational performance..."

A mű végre bebizonyítja, hogy a cinikus hazudozásnak és a képmutatásnak van az a foka, amikor már felszabadítóan szórakoztató.

Hogy ne kelljen végignézni, kivettük belőle a legviccesebb részeket.

Erős indítás Lakatos Benjámin vezérigazgatótól, a legendás @tti bá partyk egykori hősétől: mekkora ötlet volt, és micsoda bátorság kellett:

Csak szerényen: Probably the fastest...

My hovercraft full of eels...

Végre egy igaz mondat: olyan értéket teremtünk, amit más nem tud...

I will not buy this record, it is scratched...

Hitelesség, bizalom... (I will not buy this tobacconist)

Szorgalmasak vagyunk, mint a méhecskék...

AND WE DID IT!!!!4444!!!!

És végül a teljes mű:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.