22 halott egy egyiptomi focimeccs előtti tülekedésben

külföld
2015 február 09., 09:04
comments 11

Határozatlan időre felfüggesztették az egyiptomi focibajnokságot azután, hogy a Zamalek-ENPPI kairói derbi előtt 22 szurkolót tapostak halálra egy tolongásban.

A bajok a szurkolók szerint azzal kezdődtek, hogy a rendőrség a Zamalek szurkolóit egy keskenyre nyitott kapun át engedte csak a stadionhoz. A tömeg átszakította a kordont, ekkor a rendőrök könnygázzal és sörétes puskával kezdtek oszlatni.

Az áldozatokat az így kialakult tolongásban taposták agyon. A tömegkatasztrófának legalább húsz sérültje is van.

A BBC helyszíni tudósítása szerint hétfő hajnalban a halottak és sérültek hátrahagyott cipői szolgálnak néma mementóként a történtekről.

A rendőrség a történtekre válaszul elfogatóparancsot adott ki a Zamalek Fehér Lovagok nevű szurkolói csoportjának tagjai ellen.

Egyiptomban legutóbb 2012-ben voltak halálos áldozatok egy focimeccsen, akkor Port Saidban 74-en vesztették életüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.