Amire tényleg nem számítottál: szintet léptek az oltásellenes őrültek, akik közül vannak, akik már a kutyájukat sem hajlandók beoltatni!

külföld
2015 február 09., 21:12
comments 509
photo_camera CC BY-SA 2.0

Az egy dolog, hogy idén már száznál is többen betegedtek meg kanyaróban az Egyesült Államokban a védőoltásokat visszautasító, jellemzően gazdagabb fehérek hülyesége miatt. A védőoltás-ellenes mozgalom sokkal több áldozatot szedhet a kutyák körében.

Igen, jól látja: az Egyesült Államokban az oltásellenes mozgalom elérte a hobbiállattartókat is, akik közül egyre többen nem hajlandók beoltatni kedvenceiket. Nehogy véletlenül kutyaautizmust kapjanak – amiről fontos megjegyeznünk, hogy nincs bizonyíték a létezésére.

Szerencsére az oltásügyben talán túlzottan is liberális Egyesült Államokban veszettség ellen kötelező beoltani az állatokat, így a hülyeség az embereket egyelőre nem fenyegeti. A kutyatulajdonosoknak ugyanis egyelőre csak olyan oltásokat van lehetőségük elutasítani, amelyek a kutyákra halálos betegségek ellen védenek.

Ilyenek például a szopornyica, vagy a parvó elleni védőoltások.

A szabályozatlanság miatt rendes nyilvántartások sincsenek, így közvetlen bizonyíték nincs az összefüggésre, de tény, hogy Texasban tavaly már szopornyicajárvány volt.

Ez bárhol megismétlődhet, mert az oltatlan kutyák gazdáit semmi sem akadályozza meg abban, hogy oltatlan kutyáikat ugyanazokban a parkokban sétáltassák, ahol az oltott kutyák játszanak. Sőt, van oltásellenes állatorvos, aki kifejezetten erre biztatja őket.

Az őrület fokozható.

Rosemary Manziano, a csodálatos áltudományos diszciplina, a homeopátiás állatorvoslás követője konkrétan azt javasolja ügyfeleinek, hogy oltás helyett kutyáikat szándékosan tegyék ki fertőzésnek. Például amikor praxisa közelében, New Jersey-ben szopornyicás mosómedvéket találtak, mindenkinek azt tanácsolta, hogy ott sétáltassák a kutyájukat.

De csak tíz percig, hogy ne nagyon fertőződjenek meg, csak kicsit.

A módszer sajnos minden tudományos alapot nélkülöz. Nem lehet kicsit megfertőződni. „Lehetetlen, hogy egy kölyökkutya csak annyira fertőződjön meg szopornyicával, hogy az a természetes immunitását erősítse, de ne betegítse meg” – mondta erről Tami Price állatorvos. (Via New York Mag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.