Nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki a HSBC bankcsoport igazgatói ellen

külföld
2015 február 09., 14:46
comments 22

A londoni központú HSBC svájci magánbankja ellen folyó vizsgálatot vezető belga bíró vetette fel, hogy ezzel éljenek, mivel a bankcsoport vezetői nem működnek együtt a hatóságokkal.

Belgium adócsalás és pénzmosás vádjával indított vizsgálatot novemberben, azt állítván, hogy a bankcsoport gyémántkereskedőknek és egyéb gazdag ügyfeleknek kínált adóelkerülési lehetőségeket. A vizsgálat során pedig nem adták át az igényelt információkat. Ezért a bírósági szóvivő szerint az ügyben eljáró bíró most azt fontolgatja, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki a vállalat belga és svájci igazgatói ellen.

Az ügyről sokkal részletesebben itt írtunk. (Reuters/BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.