A volt IMF-vezér csak évi négyszer vett részt a szexpartikon, és nem tudta, hogy ott prostituáltak vannak

bulvár
2015 február 10., 16:44

Dominique Strauss-Kahnt, az IMF eggyel korábbi vezetőjét – korábbi esélyes francia elnökjelöltet – ma hallgatták meg a francia büntetőbíróságban az egyre bizarrabb striciügyében.

photo_camera AFP PHOTO / DENIS CHARLET

DSK a következő, teljesen hibátlan érvelést adta elő:

  • csak évente négy szexpartin vett részt Párizsban és Washingtonban (három éven át, tehát összesen 12-szer),
  • nem tudott róla, hogy ott prostituáltak is vannak,
  • nem vett részt ezek szervezésében, de ideje se lett volna rá,
  • nem tudott róla, hogy a szexpartikat nagyvállalatok pénzéből is finanszírozták.

A vád szerint viszont kifejezetten Strauss-Kahn kérésére szervezték az origiákat. A vád szerinti főszervező, Fabrice Paszkowski üzletember is tagadta a bíróságon, hogy bármi rosszat csinált volna. De nem lesz könnyű dolguk a vádlottaknak, a rendőrség ugyanis rengeteg bizonyítékot adott az ügyészeknek.

Egy tanú, a Mounia nevű prostituált korában arról beszélt, hogy 900 eurót kapott az egyik szexpartiért, ahol anális szexre kényszerítették. Azt állította, hogy ellenkezését egyértelműen kifejezte, sírt is, és ezt Strauss-Kahnnak is látnia kellett. Strauss-Kahn ezt tagadta.

Monia és egy másik prostituált tanú, Jade egyaránt azt állították, hogy mindenki számára egyértelmű volt, hogy ők prostituáltként, és nem ellenszolgáltatás nélkül vesznek részt ezeken a szexpartikon.

A 65 éves Strauss-Kahn még 2011 tavaszán bukott meg az IMF vezetőjeként, amikor egy New York-i szállodában szexuális erőszakkal gyanúsította meg egy szobalány. Abban az ügyben később felmentették, viszont rengeteg új feljelentést hozott az ügy, így robbant ki a Carlton Hotelhez kötődő striciügy is.

(Bloomberg, Independent, MTI.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.