Légicsapásban halt meg az IS amerikai túsza

Terrorizmus
2015 február 10., 14:41
comments 9

A 26 éves Kayla-Jean Mueller családja közölte, hogy az IS (vagy ISIS) által elfogotott nő hivatalosan is halott. Az arizonai nő egy négy nappal ezelőtti légicsapás alatt halt meg, amit a koalíciós hadsereg mért a szíriai Rakkára. A család nem közölte, hogy honnan szerzett tudomást Mueller haláláról, ahogy a halálának körülményeit sem részletezték. Az amerikai hatóságok nem erősítettek meg semmit, csak annyit mondtak az NBC News-nak, hogy a család kapott a fogvatartóktól egy hiteles levelet.

Barack Obama a „legmélyebb együttérzését” fejezte ki a családnak. Mint mondta: „Nem számít, mennyi időbe telik, az Egyesült Államok meg fogja találni, és bíróság elé fogja vinni a Kaylát elrabló és fogva tartó terroistákat.” Az IS-t gyűlöletes és iszonyatos terroristacsoportnak nevezte.

Kayla-Jean Mueller egy humanitárius segélyszolgálat munkatársa volt, 2013 augusztusán rabolták el. Két hete Denis McDonough, a Fehér Ház kabinetfőnöke véletlenül elárulta, mi a keresztneve az utolsó amerikai fogolynak, akit az IS fogva tart, és akinek a nevét a biztonsága érdekében majdnem másfél évig sikeresen titkolták. Ekkor derült ki, hogy Kayla az.

Egy hete az IS azt állította, hogy a nő egy jordán légitámadásban meghalt, de akkor az amerikaiak ezt nem tudták megerősíteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.