Emberölésért 16 évet kapott a Costa Concordia kapitánya

katasztrófa
2015 február 12., 07:09
comments 29

Francesco Schettino 2012-ben kormányozta a part felé a hajót, ami Giglio szigeténél sziklára futott, léket kapott és felborult. A balesetben 32-en haltak meg. A kapitányt emberülés és a süllyedő hajó elhagyásának vádjával állították bíróság elé.

Egy olasz bíróság most 16 éves börtönbüntetésre ítélte, de az olasz fellebbezési procedúra ismeretében évekbe telhet, mire Schettino börtönbe vonul, már ha egyáltalán be kell vonulnia.

A most 54 éves volt kapitány arra kérte a bíróságot, hogy ne őt tartsák a baleset egyedüli felelősének. A tárgyalótermeben könnyek között adta elő védekezését, majd azt kiáltotta, hogy

Basta!

(CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.