A franciák nem hallgatnak a KDNP-re

Péntek éjjel a francia nemzetgyűlés elfogdta a vasárnapi nyitva tartás bővítéséről szóló kormánypárti javaslatot. A kormány a gazdaságot szeretné élénkíteni a lépéssel. (Hah, nekik nem megy olyan jól, mint nekünk!)

Az eddigi öt helyett ezentúl évi 12 vasárnapon tarthatnak nyitva az üzletek. Az engedélyezett napokat az önkormányzat jelöli ki, az alkalmazottak önkéntes alapon és 100 százalékos pótlékkal foglalkoztathatók vasárnap.

Franciaországban eddig csak az úgynevezett turisztikai övezetekben engedélyezték a boltoknak, hogy minden vasárnap nyitva tartsanak. Az új törvény ezeket az övezeteket is újrarajzolja, ami súlyos vitákhoz vezetett a pártok, önkormányzatok, kereskedelmi szervezetek, munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek között.

Franciaországban számtalan híres épület, természeti képződmény, kulturális objektum található, mint például az Eiffel-torony,  a Louvre vagy a Buckingham-palota, a turisták körében ezek népű célpontoknak számítanak.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.