Ki kellett volna nyitni az X-aktákat

Tbg
külföld
2015 február 14., 11:58
comments 127

Ezzel a mondattal búcsúzott Twitterén Barack Obama amerikai elnök egyik tanácsadója, John Podesta, aki most Hillary Clinton elnökjelölti kampányába veti magát.

Podesta konkrétan ezt posztolta:

A dolog két dolog miatt érdekes:

1.) Egyrészt mert én is marhára szeretném tudni, hogy most akkor fogtak-e ufókat annak idején Új-Mexikóban, vagy sem.
2.) John Podesta éppen arról volt híres, amellett, hogy ufómániás, hogy követelte ezen adatok nyilvánosságra hozatalát - egészen addig, amíg kormányzati szerepet nem vállalt.

2002-ben ugyanis még ő maga követelte, hogy "a népnek meg kell tudnia a teljes igazságot", majd öt évvel később már átállt a másik oldalra, és azzal érvelt, hogy nem készült fel még az amerikai társadalom a tudásra.

Az igazság odaát van!

- üzente eléggé cinikusan szóvivőjén keresztül, amikor a Washington Post újságírója próbált közérdekű adatkéréssel hozzájutni a Clinton Library bitrokában lévő, állítólag az összes "X-files" és "Area 51" kifejezést tartalmazó mindenféle - kormányzati is - dokumentumanyaghoz, amelynek egy részét aztán - félvén a társadalom kiszámíthatatlan reakciójától - mégsem hozták nyilvánosságra.

Lehet persze, hogy Podesta pusztán csak ezzel az USA-ban igen népszerű témával kezdett el politizálni, mint egyszerű jobbikos a cigánybűnözéssel, aztán miután bejöttek a politikai céljai, már nem voltak számára olyan fontosak ezek az akták.

2010-ben odáig ment, hogy egy hírhedt ufófotográfust kért meg egy nyilvános konferencián, hogy ne állítsa róla, hogy ő bármit is tud a földönkívüliekről.

A Yahoo News végül megjegyzi, Podesta most maga fogalmazhatja meg közérdekű adatigénylését, ha lesz ideje Clinton mellett.

Ha esetleg nem teljesen tiszta a kontextus, a magyar újságolvasók számára megpróbálom a magyar verziót tömören megfogalmazni:

Gyurcsány Ferenc a legjobban azt sajnálja, hogy nem ment utána alaposabban annak, ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.