A dán főrabbi csalódott az izraeli miniszterelnökben

Terrorizmus
2015 február 15., 15:38
comments 258

Benjamin Netanjahu izaeli miniszterelnök a legújabb európai terrortámadás, a koppenhágai lövöldözés után (ahogy a párizsi terrorcselekményekkor is) azt üzente az európai zsidóknak, hogy Izrael szívesen látja azokat a zsidókat, akik a terroveszély miatt emigrálnának Európából. (Az ottani törvények szerint az kaphat odaérkezése után izraeli állampolgárságot, akinek legalább az egyik nagyszülőjük zsidó.)

Jair Melchior dán főrabbi erre azt mondta, csalódott Netanjahuban, mert „a terror nem ok arra, hogy Izraelbe költözzön az ember”. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.