Pillanatok alatt kapkodták el a németek a Luther Mártont ábrázoló Playmobil-figurákat

Játék
2015 február 16., 14:06
comments 37

A Magyarországon is népszerű német játékgyártó legszebb várakozásait is felülmúlta az a roham, ami a Luther-figura megjelenését követte, soha nem adtak el ilyen gyorsan ennyit egyetlen korábbi termékükből sem.

Egész pontosan 72 óra leforgása alatt 34 ezer darab kelt el a reformátorból. A vállalat már jelezte a máltai gyár felé, hogy sürgősen utángyártásra lesz szükség, de így is leghamarabb április végén érkezhet új szállítmány.

photo_camera (via Playmobil)

A műanyag figurához egy kis biblia is jár (német nyelvű persze!), és megjelenése előszele a 2017-es évfordulónak, amikor a reformáció 500 évét fogják ünnepelni. A figurák 95 százalékát német vásárlóknak adták el, de akadtak olasz, spanyol és svéd vásárlók is.

A vállalat szóvivője is nagy rejtélynek és hatalmas meglepetésnek nevezte a sikert. Korábban volt már másik német karakter, akiből sok figura ment el, de a 80 ezer Albrecht Dürer-játék eladásához három év kellett. (Newsweek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.