Államtitkára lepte meg Lázár Jánost ezzel a képpel

POLITIKA
2015 február 17., 06:47
comments 248
photo_camera drMáriás: Lázár János korcsolyázik miközben piros hó esik (Via)

Kiderült a nagy titok, hogy ki és miért vette meg drMáriástól, az ismert könnyűzenei előadó festőművésztől novemberben a

Lázár János korcsolyázik miközben piros hó esik

című, 110x160 centiméteres festményt. Hogy a műalkotás elkelt, az drMáriás a Heti Válaszban jelentette be. A Blikk érdeklődésére csak annyit árult el, hogy "egy fideszes államtitkár vette meg november végén". Hogy ki, azt több éve tartó ismertségükre hivatkozva nem kívánta elárulni. A vételárat sem, csak annyit mondott, hogy

„én mondtam egy árat, ő többet fizetett”.

Ami szerinte is elég ritka. De az államtitkárnak nagyon tetszett a kép, annyira, hogy a Blikk szerint félmilliót adott érte. A lap kérlelhetetlen logikával azt is kikövetkeztette, hogy ki lehet a vevő:

Lázár János a miniszterelnökséget vezető miniszter → államtitkára, L. Simon László maga is művészember.

Fel is hívták L. Simont, aki helyett egy munkatársa válaszolta, hogy az államtitkárnak sok művészbarátjától van festménye, de ezt magánügyének tekinti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.