Dominique Strauss-Kahn felmentését kéri a vád

Tbg
bűnügy
2015 február 17., 16:27
comments 85

Felmentéssel úszhatja meg második szexbotrányát az IMF volt elnöke, Dominique Strauss-Kahn: pénteken felmentését kérte a vádló ügyész, számolt be a BBC.

A Lille-i Frederic Fevre szerint sem a nyomozati anyag, sem a feltárt bizonyítékok nem elegendőek ahhoz, hogy a lányfuttatás vádja megálljon.

Strauss-Kahn ugyan azt elismerte, hogy egy tucatnyi szexparton vett részt Párizsban és New Yorkban, ám azt eddig nem sikerült bizonyítani és ő is tagadta, hogy tudott volna arról, az orgiákon fizetett prostituáltak voltak, nem önkéntes, az örömöt idős bankárok ölében kereső lányok.

Az ügyész döntéséhez nyilván az is hozzájárult, hogy a hat tanúból 5 - négy prostituált és egy kísérő - visszavonta vallomását, mondván, azt ők sem tudnák bizonyítani, hogy a bankár tudta volna, mi a foglalkozásuk.

Dominique Strauss-Kahnt tehát várhatóan nem fogják futtatásért tíz év börtönre ítélni, ettől függetlenül hírnevének nyilván nem tett jót az elmúlt három hét, amióta a tárgyalás tart. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.