Megvan az a 100 jelölt, akik közül végül négyen költözhetnek a Marsra

űr
2015 február 17., 07:18
comments 100

2013-ban több mint 200 ezer ember jelentkezett a Mars One-projektre. A pályázóknak legalább 18 éveseknek, egészségeseknek, és legalább 157, legfeljebb 190 centi magasnak kellett lenniük. Ezenkívül egy csomó képességet kellett birtokolniuk, például kiváló alkalmazkodóképesség, rugalmasság és találékonyság.

Első körben 660 embert választottak ki, most pedig már megvan az a 100, akik közül végül kiválasztanak hat darab 4 fős csapatot. Végül az egyik ilyen emigrálhat a Marsra. Csak oda.

A kiképzésből reality show lesz, az utazást 2024-re tervezik.

Bas Lansdorp holland vállalkozó kezdeményezte az egészet, és elvben cégek, alapítványok, egyéb támogatók, reklámok és a majdani tévéshow-ból származó profit finanszírozná a küldetést.

A kritikusok szerint életszerűtlen a 2024-es indulás, de társadalmi kísérletnek nem rossz. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.