A Medián mérése szerint még több embernek lett elege a kormányból

POLITIKA
2015 február 18., 14:21
comments 144

A csütörtökön megjelenő HVG-ben fog megjelenni a közvélemény-kutatás eredménye, de annyit már elszpoilerezett belőle a hvg.hu, hogy a Medián mérése szerint az utóbbi időben nem sokat változott a közhangulat: míg két hónappal ezelőtt a válaszadók 68 százaléka mondta azt, hogy rossz irányba mennek itthon a dolgok, addig most 64 százalék. A jó irányt érzékelők aránya 25 százalékról viszont 29 százalékra nőtt.

A kormány teljesítményével elégedettek aránya 30 százalék, itt egyszázalékos csökkenés következett be a legutóbbi mérés óta.

A felmérés szerint a választási szándékok stabilizálódtak, a Fidesz-KDNP a teljes népességen belül 27 százalékon, a biztos pártválasztók között 45 százalékon áll. Második a Jobbik (14/21%), majd MSZP (11/17%), DK (5,7%), LMP (4,5%) és Együtt (3/3%) a sorrend.

A megkérdezettek 34 százaléka mondta azt, hogy nincs párt, amire szavazna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.