Milliók az éhhalál küszöbén 2015-ben is

külföld
2015 február 18., 10:11
comments 34

Az amerikai fejlesztési ügynökség, a USAID támogatásával működő Famine Early Warning Systems Network (Éhínség Előrejelző Rendszerek Hálózata) kiadta a 2015-ös előrejelzését. A jelentést interaktív térképen is kiadták:

A szervezet ötfokozatú skálán értékeli az országokat. A jelentés szerint jelenleg sehol sincs akut éhínség, de Dél-Szudán egyetlen lépésre van ettől. Az országban 2013 végén tört ki egy polgárháború, és ennek következtében egymilliónál is többen kényszerültek elhagyni az otthonaikat. A FEWS szerint a lakosság 40-60 százalékát, ötmilliónál is több embert fenyeget az éhezés.

KAK_menekult

A Közép-afrikai Köztársaságban sem rózsásabb a helyzet, itt szélsőséges esetben 2,5 millió embert is érinthet majd az éhínség. Az ország, ahol olcsóbb egy kézigránát, mint egy dobozos kóla, még mindig teljesen szét van esve.

Jemenben, Szudánban és Szenegálban is krízisközeli helyzet van. A szervezet egy tízperces videót is készített a helyzetről:

(Irin News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.