https://img.444.hu/feher_tigrisek.jpg

A hét végétől meg lehet nézni a győri állatkert fehér kistigriseit, Hérát és Kimérát

ÁLLAT
2015 február 19., 12:34
comments 46

Január közepén három fehér bengáli nősténytigris született a győri állatkertben. Egyikük sajnos elpusztult, mert az anyjuk, Jázmin

vélhetően tapasztalatlanság miatt

magukra hagyta őket. A görögországból importált Jázminnak ez volt az első szülése. (Az apa, Raoul felelősségéről persze egy szó sem esik!)

A két kistigrist a hét végétől a belvárosi Füles Bástyában berendezett állatóvodában lehet megtekinteni, ahol gondozóik speciális, Németországból hozatott tigristáppal etetik őket cumisüvegből, aztán majd átkerülnek az állatkertbe. Húst először 4-5 hetes korukban ehetnek, szóval hamarosan. Most 2-3 kilósak, és ha minden jól megy, másfél éves korukra 200-250 kilósra nőnek.

A Héra és Kiméra amúgy nem a hivatalos nevük, gondozóik hívják így őket.

Ilyenek most, az MTI friss fotóján:

A hét végétől láthatók Győrben a fehér szőrű tigriskö

És ilyenek lesznek, ha felnőnek:

feher_tigris

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.