Meleg párnak adott igazat a bíróság a homofób virágárussal szemben

jog
2015 február 19., 07:29
comments 150

Robert Ingersoll és Curt Freed éveken át visszatérő vevők voltak Baronelle Stutzmann richlandi virágboltjában, az Arlene's Flowersben. Így amikor tavaly elhatározták, hogy Washington állam diszkriminációellenes törvényeinek hála végre összeházasodnak, természetesen onnan rendelték meg az esküvői csokrokat.

Stutzmann viszont Jézus Kirsztushoz való viszonyára hivatkozva elutasította a megrendelést.

A pár perelt, és nyert: Washington állam bírósága kimondta, hogy nem lehetett volna vallási alapon megtagadni tőlük a szolgáltatást arra hivatkozva, hogy melegek.

A kártérítés összegéről később döntenek, a virágárus jogi képviselői fellebbeznek.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.