A frissen államosított Budapest Bank bérli vissza a privatizált Kossuth téri házasságkötő termet

Hogyan gazdagodj meg gyorsan, egyszerűen önkormányzati és állami segítséggel? Vegyünk egy egyszerű példát:

  • Vásárolj meg kedvezményesen egy házasságkötő termet a Kossuth téren a belvárosi önkormányzattól;
  • add bérbe egy frissen államosított banknak;
  • opcionálisan jegyeztess be rá jelzálogot 9-szeres értéken.

A Stúdió-V Kft. ezt az egyszerű modelt követte. A cég 2013 februárjában vásárolhatta meg kedvezményesen, 180 millió forintért a 340 négyzetméteres, Parlamentre néző ingatlant. Kedvezmény bérlőként járt nekik, bár nem az akkor házasságkötő teremként funkcionáló ingatlant, hanem egy másik, kisebb irodát bérelt csak az irodában.

A Stúdió-V ügyvezetője Nana Elek, aki akkor az Aragó Rt. alkalmazottja volt - magát a Kft.-t is az Aragó tulajdonosa, Leisztinger Tamás érdekkörébe sorolják.

Ez az az ingatlan, ahol gyorséttermet terveztek nyitni, ám ezt végül a Nemzeti Emlékhely Bizottság megakadályozta. Ezért két éve üresen áll, de most kikerült rá egy matrica, miszerint

itt hamarosan Budapest Bank fiók nyílik.

A Budapest Bankot alig egy hete államosították, vagyis most a korábban önkormányzati tulajdonú, kedvezményesen értékesített ingatlant egy állami tulajdonú bank bérli vissza.

A Stúdió-V Kft. közben 3,5 milliárd jelzáloghitelt is felvett a 2013 végén 400 millió forintosra becsült ingatlanportfoliójára, aminek a volt házasságkötő terem is része. (Via Város Szíve)