Thaiföldnek van egy repülőgép-hordozója – repülő nélkül

hadsereg
2015 február 20., 20:45
photo_camera U.S. Navy/Wikipédia-fotó

A Business Insider írt egy rövidet a HTMS Chakri Naruebet történetéről. Az 1997-ben hadrendbe állított, Spanyolországtól vásárolt hajó eredetileg 9 Harrier típusú vadászgépet és 14 helikoptert hordozott, összesen 604 fős személyzettel. A kilencvenes években a feltörekvő, erősödő Thaiföld szimbóluma volt – ma pedig a leszakadó, káoszba süllyedő Thaiföld szimbóluma. A Harriereket 2006-ban leszerelték, nem volt pénz a fenntartásukra. A hajónak ma már működő légvédelmi rendszere sincs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.