Az Együtt, a Jobbik és az MSZP is válaszokat vár Kubatov Gábor ifjú gárdájáról

2015 február 21., szombat 11:58
113

Pénteken írtunk arról, hogyan működtette a Fidesz a 2014-es három választás során középiskolásokkal feltöltött kampánycsapatát, illetve hogy a rendszert közelről ismerő férfi beszámolója szerint a csoport működése közben többször is törvénytelenséget követtek el.

A cikk hatására szombaton három ellenzéki párt is megszólalt: 

  • Az Együtt a jövő hét elején illegális adatkezelés, valamint állampolgárok személyiségi jogainak megsértése miatt rendőrségi feljelentést tesz, valamint az adatvédelmi hatósághoz és az Állami Számvevőszékhez is fordulnak. Utóbbihoz azért, mert cikkből kiszámítható volt az is, hogy a Fidesz napi szinten 1-1,5 millió forintot költött aktivistákra. 
  • A Jobbik válaszokat vár, mert egy 2010-es videó szerint a Fidesz titkos kampánycsapatának tagja volt az euróhamístási botrányban lebukott Veress Áron is. A párt arra kíváncsi, hogy Veress milyen feladatot töltött be a csapatban, milyen listákat kezelt, milyen fizetséget kapott és milyen valutában.
  • Az MSZP-t is a pénz érdekli: közleményükben arra kíváncsiak, milyen forrásból tudta fizetni Kubatov Gábor az ezer forintos órabért a fiataloknak. A párt szerint a történtek után Némedi Lajosnak vissza kéne lépnie a veszprémi választástól. Az MSZP már pénteken arra kérte Péterfalvi Attilát, hogy indítson vizsgálatot. 

A Fidesz még péntek este kiadott egy közleményt, amiben azt írták, hogy

szerintük a baloldali politikusok "jobban tennék, ha a sajtó által kitalált és légből kapott hazugságok helyett, inkább a tényekkel foglalkoznának".

Pénteki cikkünk idekattintva olvasható.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt