Nagyon durván lángol a világ legmagasabb lakóépülete

 

Kigyulladt az éjjel Dubaiban a 79 emeletes, 336 méter magas Torch Tower, a világ legmagasabb lakóépülete. Az első jelentések szerint senki sem sérült meg, ami elég meglepő. A lakókat sikerült evakuálni. A Gulf Newsnak nyilatkozó szemtanúk szerint a tűz az ötvenedik emelet környékén keletkezett, és a nagy szélben villámgyorsan terjedt fölfelé. Éjjel három körül már a hetvenedik emelet is égett, az épületről olvadt üveg és fémelemek hulltak, a torony egyik része kezdett leomlani.

A kimenekített lakók azt is elmondták, hogy az épület tűzriasztó rendszere helyi idő szerint éjjel kettő körül szólalt meg, mindenki kamu riasztásra gyanakodott, mert az épület megnyitása óta állandóan bajok voltak a tűzvédelmi rendszerrel, átlagosan hetente háromszor riasztott tévesen.

Egyes jelentések azt írják, hogy a lángokat sikerült megfékezni, de a közösségi oldalakra posztolt képek alapján ez nem látszik túl valószínűnek.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.